Search
Close this search box.

Grootschalige sloop van binnensteden | Haarlem

Bottelier verzorgde de grootschalige sloop en asbestsanering van een groot appartementencomplex in de binnenstad van Haarlem. Met een kraan is het asbest uit het gebouw verwijderd, waardoor een deel van het gebouw is ontmanteld.

Binnen het project is chroom 6 uit het complex verwijderd en zijn alle airco-units gedemonteerd voor volledig circulair hergebruik.

CIRCULAIRE AANPAK
Bottelier heeft de TL-buizen en armaturen gedemonteerd om ze direct beschikbaar te maken voor hergebruik. Het vastzetten van hoeveelheden TL-buizen is een hele klus, omdat de buizen aanzienlijke hoeveelheden metaal bevatten die het milieu belasten.

Andere onderdelen en materialen zoals brandslangen, een professionele keuken, complete badkamers en deuren zijn uit het pand gehaald. Deze materialen zijn in Ghana vervangen voor volledig circulair hergebruik daar.

Het sloopproject kende uitdagingen vanwege de zeer dichte ligging in de binnenstad. Er zijn diverse maatregelen genomen om stofoverlast, trillingen en geluidsoverlast naar de omliggende gebouwen te voorkomen. Het project werd met hoge precisie uitgevoerd en uiteindelijk een groot succes met 0 behoeftigen.

Share :

LinkedIn
Facebook
WhatsApp