Search
Close this search box.

Verwijderen inpandige gasketels

Voor een van onze vaste opdrachtgevers hebben wij de opdracht verworven om twee inpandige gas gestookte ketels te verwijderen. De ketels moesten plaats maken in het kader van een verduurzamingsproject  voor de energietransitie.

Na het doorlopen van de benodigde voorbereiding werkzaamheden zoals het opstellen van de benodigde VGWM plannen, Tra’s en werkbesprekingen kon het project fysiek aanvangen.

De eerste stap van de ontmanteling was het verwijderen van het asbest. Bottelier heeft het asbest veilig en vakkundig verwijderd en de objecten laten vrijgeven door een onafhankelijk geaccrediteerd laboratorium. De tweede stap was het verwijderen van het zogeheten NORM (Naturally Occuring Radioactive Material) materiaal, in overleg met de bevoegd gezag heeft Bottelier dit materiaal volgens de juiste wet en regelgeving verwijderd.

De derde en laatste stap was het klein snijden van de ketel en deze afvoeren naar een erkend verwerker. Om rookvorming in het gebouw te voorkomen zijn diverse maatregelen genomen zoals het op zijn plaats laten van het rookafvoer kanaal ( natuurlijke trek) en het plaatsen van grote ventilatoren om zo een positieve luchtstroom te creëren.  Bottelier heeft ook dit project binnen planning, binnen budget en met 0 incidenten afgerond.

Share :

LinkedIn
Facebook
WhatsApp